prezydentka-pensylvanskoho-universytetu-liz-mehill-podaie-u-vidstavku-na-tli-superechok-shchodo-antysemityzmu

Президентка Пенсильванського університету Ліз Мегілл подає у відставку на тлі суперечок щодо антисемітизму

 • 41205 переглядiв

Ліз Мегілл, президент Пенсильванського університету, подала у відставку на тлі критики і закликів Конгресу звільнити її з посади через її ставлення до антисемітизму в кампусі. Конгрес також націлився на президентів Гарварду і Массачусетського технологічного інституту, оскільки спонсори університетів відкликають фінансування через це питання.

Президентка Пенсільванського університету Ліз Мегілл, яка зазнала критики за свою позицію щодо антисемітизму в університетському містечку, подала у відставку. Про це повідомило агентство Reuters, передає УНН.

Деталі

Мегілл була однією із трьох ректорів університетів, яких розкритикували після того, як вони дали свідчення на слуханнях у Конгресі про зростання антисемітизму в університетських містечках після початку війни Ізраїлю та ХАМАС у жовтні.

Конгресмени США закликали звільнити трьох ректорів великих вишів за антисемітизм у їхніх навчальних закладах.

74 конгресмени зажадали відсторонити від роботи ректорів Гарвардського, Пенсільванського університетів та Массачусетського технологічного інституту. Їх звинуватили у нездатності боротися зі спалахами антисемітизму в кампусах після нападу ХАМАС на Ізраїль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Одна із земель Німеччини вимагатиме від претендентів на громадянство підтримувати Ізраїль

Раніше стало відомо, що спонсори американських університетів почали відмовлятися від фінансової підтримки вишів через недостатньо жорстку критику дій палестинського угруповання ХАМАС в Ізраїлі. Багатомільйонне фінансування, зокрема, ризикують втратити Гарвардський, Стенфордський та Пенсільванський університети.

Лілія Подоляк

Політика