prezident-zaprosiv-polschu-doluchitisya-do-vidnovlennya-infrastrukturi-donbasu

Президент запросив Польщу долучитися до відновлення інфраструктури Донбасу

 • 12000 переглядiв

КИЇВ. 31 серпня. УНН. Президент України Володимир Зеленський під час офіційного візиту до Польщі провів зустріч з головою Ради міністрів Республіки Польща Матеушем Моравецьким, під час якої запросив Польщу долучитися до відновлення інфраструктури Донбасу. Про це УНН повідомили у пресслужбі ОПУ.

"Глава Української держави запросив Польщу до участі в інвестиційних проектах з відновлення інфраструктури Донбасу", - йдеться у повідомленні.

При цьому сторони відзначили постійне зростання взаємного товарообігу та важливість проведення найближчим часом засідання Міжурядової українсько-польської комісії з питань економічного співробітництва.

Зеленський і Моравецький також обговорили подальший розвиток двосторонніх торговельно-економічних відносин, співпрацю у промисловій, енергетичній галузях, а також можливість посилення прикордонного співробітництва.

"На зустрічі ішлося про можливість використання польського СПГ-терміналу у місті Свіноуйсьце для диверсифікації постачання газу в Україну, що є важливим кроком для забезпечення енергетичної безпеки нашої держави", - додали в ОПУ.

Ще однією темою перемовин було підвищення ефективності роботи пунктів пропуску на кордоні двох країн.

Нагадаємо, 31 серпня Україна, Польща і США підписали меморандум про газову співпрацю.

Українські Національні Новини

Політика