prezident-rozpoviv-z-kim-provodiv-peremovini-pro-dopomogu-u-vivedenni-biytsiv-z-azovstali

Президент розповів, з ким проводив перемовини про допомогу у виведенні бійців з "Азовсталі"

 • 195859 переглядiв

КИЇВ. 21 травня. УНН. Для порятунку захисників Маріуполя, які опинилися заблокованими на заводі "Азовсталь", проводили переговори з цілою низкою країн-партнерів, які мали стати посередниками у вирішенні питання. Про це Президент України Володимир Зеленський розповів в інтерв’ю для загальнонаціонального телемарафону, передає кореспондент УНН.

Цитата

"Структура складна. Домовлялися про те, що розблокуванням будуть займатися посередники, західні партнери. Я домовлявся з Туреччиною, Швейцарією, з Ізраїлем. Спочатку з Францією через стосунки лідерів з російською федерацією. Коли ми бачили, що військовим шляхом розблокувати неможливо”, - розповів Глава держави.

Деталі

Посередником також виступав Генеральний секретар ООН та представник цієї організації.

Наразі, за словами Зеленського, очікується обмін захисників.

“Будемо забирати їх додому. Це те, що ми повинні зробити разом з партнерами, які взяли на себе відповідальність”, - сказав Глава держави.

Водночас, він зауважив, що звертався до партнерів з проханням надати зброю, яка б могла визволити бійців військовим шляхом, а не шляхом перемовин.

Нагадаємо

Евакуація захисників Маріуполя з "Азовсталі" почалася 16 травня. Наразі, які повідомляється, з території заводу вивезені усі цивільні та велика частина військових.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП