prezident-pidpisav-zakon-pro-sotsialni-poslugi

Президент підписав закон про соціальні послуги

 • 79064 переглядiв

КИЇВ. 23 квітня. УНН. Президент України Петро Порошенко підписав Закон про соціальні послуги № 4607. Про це повідомляє УНН з посиланням на картку законопроекту на сайті Верховної Ради України.

Так, 28 січня 2019 року закон було направлено на підпис Президенту. А 22 квітня 2019 року його було повернуто з підписом від Президента.

Законом передбачено розширення повноважень місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування з питань організації надання соціальних послуг. Зокрема, на місця передаються повноваження з утворення, реорганізації та ліквідації Центрів соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді.

Крім того, документом уточнюється поняття соціального супроводу, як "комплексу заходів, спрямованих на запобігання потраплянню сімей, дітей, молоді та інших осіб у складні життєві обставини, подолання таких обставин та мінімізацію їх наслідків".

Згідно з пояснювальною запискою до законопроекту, документ також спрямований на підвищення статусу соціальних працівників та інших фахівців, що надають соціальні послуги і забезпечує захист прав осіб, які отримують соціальні послуги.

Закон набирає чинності з 1 січня 2020 року.

Нагадаємо, у січні 2019 року ВР ухвалила в другому читанні та в цілому законопроект №4607 "Про соціальні послуги", який підвищує статус соціальних працівників та інших фахівців, що надають соціальні послуги. "За" відповідне рішення проголосувало 230 народних депутатів з 226 необхідних.

Українські Національні Новини

Політика