prezident-kazakhstanu-propustit-rosiyskiy-davos

Президент Казахстану пропустить "російський Давос"

 • 347508 переглядiв

КИЇВ. 9 червня. УНН. Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв не буде присутній на щорічному економічному форумі в Санкт-Петербурзі наступного тижня, заявив уряд після того, як на тогорічному заході Токаєв відмовився підкоритися лінії кремля з приводу російського вторгнення в Україну, передає УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

Уряд Казахстану заявив, що лише дві офіційні особи представлятимуть країну на форумі цього року.

До свого вторгнення в Україну росія регулярно приймала на форумі світових лідерів та бізнес-гігантів, але тепер західні офіційні особи та бізнесмени уникають його, а торік Токаєв привернув загальну увагу, відкинувши претензії кремля.

Виступаючи на одній сцені з путіним, який виступить на форумі і цього року, Токаєв сказав тоді, що Казахстан не визнає "незалежності" лнр та днр.

Його коментарі викликали здивування, тому що Казахстан, який має найдовший у світі безперервний сухопутний кордон з росією, протягом десятиліть був членом очолюваних москвою блоків безпеки і торгівлі і називає росію своїм стратегічним партнером.

На запитання, хто візьме участь у конференції цього року, речниця уряду Казахстану відповіла, що приїдуть лише заступник прем'єр-міністра Роман Скляр та заступник міністра економіки Тимур Жаксиликов.

Додамо

Президент Бразилії Луїс Інасіу Лула да Сілва, запрошений путіним на форум, заявив, що не зможе взяти участь. Російські ЗМІ не повідомляли про плани участі будь-яких інших світових лідерів.

Форум у Санкт-Петербурзі проводиться з 1997 року і розглядається російськими офіційними особами як відповідь москви на щорічний Всесвітній економічний форум, що проходить у Давосі, Швейцарія.

Українські Національні Новини

Новини Світу