prezident-chekhiyi-priznachiv-premyer-ministrom-respubliki-petra-fialu

Новим прем'єр-міністром Чехії став Петро Фіала. Церемонія пройшла в скляному кубі

 • 22769 переглядiв

КИЇВ. 28 листопада. УНН. Сьогодні президент Чехії Мілош Земан призначив прем'єр-міністром республіки ліберала Петра Фіалу. Про це повідомляє УНН із посиланням на Novinky.cz.

Деталі

Петро Фіала — очільник праволіберальної Громадянської демократичної партії, лідер партійної коаліції "Разом", яка перемогла на парламентських виборах.

Урочиста церемонія призначення відбулася у заміській резиденції президента Земана, розташованій у містечку Лани біля Праги. Під час заходу глава держави, у якого нещодавно виявили коронавірус, перебував у скляному кубі та в інвалідному візку.

Нагадаємо

77-річний Мілош Земан потрапив до празького Центрального військового шпиталю 10 жовтня — за день після парламентських виборів.

Він перебував у відділенні інтенсивної терапії понад три тижні. Причиною госпіталізації чеського президента були ускладнення, спричинені його хронічним захворюванням. Точного діагнозу не розголошували.

5 листопада стало відомо, що у Земана цироз печінки, йому встановили зонд.

25 листопада президента Чехії виписали з лікарні після півтора місяця госпіталізації. Проте того самого дня його знову госпіталізували, але вже з коронавірусом. Відзначимо, що Земан тричі вакцинований.

Українські Національні Новини

Новини Світу