prezentatsiya-proektu-derzhbyudzhetu-2021-u-vr-vidbudetsya-u-pyatnitsyu

Презентація проекту Держбюджету-2021 у ВР відбудеться у п’ятницю

 • 28286 переглядiв

КИЇВ. 15 вересня. УНН. Проект Державного бюджету буде представлений парламентарям ймовірно у п’ятницю, 18 вересня. Про це під час спілкування з журналістами сказав народний депутат від “Слуги народу”, голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев, передає кореспондент УНН.

“Буде представлення офіційне, на скільки я розумію, у п’ятницю — міністр (міністр фінансів — ред.) буде представляти у Верховній Раді, і ми вже до п’ятниці повинні мати свою сформовану позицію щодо цього документу”, — сказав Гетманцев.

Водночас нардеп додав, що офіційно нардепи ще не бачили проекту бюджету, а лишень його презентацію, яка викликала багато запитань до чинного міністра фінансів.

“Питань до міністра стало ще більше. Це очевидно, але ми ще не отримали документ — ми отримали презентацію документу, але навіть після презентації питань стало більше. Якщо ми отримаємо документ — ми ще його глибоко вивчимо і вже будемо робити висновки”, — наголосив нардеп.

Нагадаємо, Гетманцев заявив, що деякі моменти проекту Бюджету-2021 викликають занепокоєння.

Як повідомляв УНН, 14 вересня Кабмін вніс проект Бюджету-2021 до Ради. Основні показники проекту передбачають дефіцит бюджету на рівні 270 млрд грн; середньомісячна зарплата — 13,6 тис. грн; зростання мінімалки до 6 тис. грн з 1 січня 2021 року та з 1 липня — до 6,5 тис. грн; курс 29,1 грн за долар; споживча інфляція — 7,3%; державний борг до ВВП — 64,6%.

Українські Національні Новини

Політика