premyer-ministr-niderlandiv-nazvav-prtotestuvalnikiv-proti-covid-obmezhen-idiotami

Прем'єр-міністр Нідерландів назвав протестувальників проти COVID-обмежень "ідіотами"

 • 13203 переглядiв

КИЇВ. 22 листопада. УНН. Прем'єр-міністра Нідерландів Марк Рютте в понеділок назвав учасників заворушень у Роттердамі та інших містах Нідерландів "ідіотами" і заявив, що поліція та прокуратура вже займаються ними. Про це пише УНН з посиланням на АР та Reuters.

Деталі

Коментарі Рютте пролунали після того, як протести проти коронавірусу в Нідерландах і Брюсселі переросли в насильство на тлі гніву проти заходів ізоляції, що були введені в спробі приборкати стрімке зростання інфікування COVID-19.

"Я розумію, що в суспільстві багато напруженості, тому що ми так довго боролися з усіма стражданнями, пов'язаними з коронавірусом. Але я ніколи не прийму ідіотів, які використовують чисте насильство лише тому, що вони нещасні", - сказав Рютте.

Але він додав, що насильство в Роттердамі та в Нідерландах не мають нічого спільного з демонстраціями.

"Це чистий вибух насильства, спрямований проти нашої поліції, проти наших пожежників, проти водіїв швидкої допомоги", - додав Рютте.

Контекст

Масові протести почалися через тиждень після оголошення про часткову ізоляцію в Нідерландах та після оголошення про те, що уряд забороняє феєрверки напередодні Нового року, щоб зменшити навантаження на відділення невідкладної допомоги у лікарнях. Під час заворушень по всій країні молодики кидали феєрверки в поліцейських.

Демонстрації протесту проти заходів ізоляції в Амстердамі та південному місті Бреда пройшли без насильства у суботу, і переважна більшість протестувальників у Брюсселі залишилися мирними.

Прокуратура Роттердама повідомила в неділю, що було заарештовано 49 осіб, шестеро з них неповнолітні.

Окреме розслідування було розпочато за фактом стрілянини міліцією та учасниками заворушень. За словами прокуратури, в ході заворушень чотири особи отримали вогнепальні поранення, але розслідування того, хто стріляв, все ще продовжується. Офіцери також робили попереджувальні постріли.

Додамо

Влада Нідерландів у понеділок повідомила про понад 23 000 нових випадків зараження коронавірусом за 24 години, що є другим найбільшим показником з початку пандемії.

Міністр охорони здоров'я Уго де Йонге підкреслив, що країна "далека" від найгіршого сценарію. Однак уряд розгляне додаткові обмеження, якщо кількість інфекцій і госпіталізацій буде зростати.

Українські Національні Новини

Новини Світу