premyer-ministr-frantsiyi-peremig-na-viborakh-mera-gavra-viperedivshi-kandidata-vid-komunistiv

Прем'єр-міністр Франції переміг на виборах мера Гавра, випередивши кандидата від комуністів

 • 17437 переглядiв

КИЇВ. 29 червня. УНН. Прем'єр-міністр Франції Едуар Філіпп переміг на виборах мера портового міста Гавр на півночі країни. У неділю, 28 червня, у Франції відбувся другий тур місцевих виборів. Про це повідомляє УНН з посиланням на AFP і DW.

"Результати в Гаврі є дуже очевидними", - сказав Філіпп у виступі. Згідно з попередніми результатами, прем'єр отримав 59 відсотків голосів, випередивши кандидата від комуністів.

У разі програшу на цих виборах політичне майбутнє Філіппа було б під питанням, хоча раніше він заявляв, що збирається залишатися на посаді прем'єр-міністра до того часу, поки Макрон буде задоволений його роботою, і не займатиме посаду мера відразу.

Утім, у неділю поки що чинний прем'єр не робив жодних коментарів з цього приводу чи щодо спекуляцій стосовно переформатування уряду. Раніше Філіпп висловлювався проти суміщення посад, тому йому, ймовірно, доведеться відмовитися від посади прем'єр-міністра Франції.

Президент Франції Еммануель Макрон вже привітав прем'єр-міністра з "прекрасною перемогою" на місцевих виборах. Водночас Макрон висловив занепокоєння через історично низьку явку на місцевих виборах.

Очікується, що політична сила Макрона "Республіка на марші" зазнає невдачі у багатьох великих містах. Зокрема, за попередніми підрахунками, на виборах у Ліоні, Марселі та Бордо перемагають Зелені.

У Парижі перемогу здобуває чинний мер Парижа Анн Ідальго, яка активно підтримувала Олега Сенцова під час ув'язнення в Росії.

Нагадаємо, Макрон призначив мера Гавра Філіппа прем'єр-міністром Франції у травні 2017 року.

Українські Національні Новини

Новини Світу