premyer-indiyi-modi-zaklikav-do-pripinennya-boyovikh-diy-v-ukrayini-pid-chas-zustrichi-z-putinim

Прем'єр Індії Моді закликав путіна до припинення бойових дій в Україні

 • 319375 переглядiв

КИЇВ. 16 вересня. УНН. Прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді закликав президента росії путіна до припинення бойових дій в Україні. Про це УНН пише з посиланням на CNN.

Цитата

"Я знаю, що сьогоднішня епоха — не війна, і ми багато разів говорили з вами по телефону на тему, що демократія, дипломатія та діалог — це всі речі, які стосуються миру", — сказав Моді путіну на саміті Шанхайської організації співробітництва в Самарканді.

"Сьогодні ми обов'язково матимемо можливість обговорити, як ми можемо рухатися шляхом миру, я також отримаю можливість зрозуміти вашу точку зору", — додав він на зустрічі в кулуарах саміту.

"У контексті конфлікту, що триває в Україні, прем'єр-міністр знову повторив свій заклик до якнайшвидшого припинення бойових дій і необхідності діалогу і дипломатії", — йдеться у заяві Міністерства закордонних справ.

Деталі

Моді та путін "оцінили стійку динаміку двосторонніх відносин, включаючи контакти на різних рівнях".

Вони також обговорили "важливі питання двостороннього співробітництва, а також регіональні та глобальні питання, що представляють інтерес. Обговорення також стосувалися глобальної продовольчої безпеки, енергетичної безпеки та доступності добрив у контексті викликів, що випливають із поточної геополітичної ситуації", — йдеться у заяві.

Це перша зустріч Моді та путіна цього року.

"Вони погодилися залишатися на зв'язку", - додали у заяві.

Раніше кремль заявив, що путін сказав Моді, що росія "зробить усе", щоб покласти край війні в Україні, а російський президент додав, що визнає "заклопотаність" індійського лідера.

Додамо

У четвер на зустрічі з головою КНР Сі Цзіньпіном путін визнав "питання та побоювання" Китаю щодо війни в Україні.

Українські Національні Новини

Новини Світу