predstavnik-zelenskogo-mizhnarodne-spivtovaristvo-maye-pobachiti-scho-vidbuvayetsya-v-krimu

Представник Зеленського: міжнародне співтовариство має побачити, що відбувається в Криму

 • 8991 переглядiв

КИЇВ. 13 листопада. УНН. Моніторингові місії міжнародних організацій повинні мати право доступу до тимчасово окупованого Криму. Про це у середу на брифінгу заявив постійний представник Президента України в АР Крим Антон Кориневич, відповідаючи на питання кореспондента УНН.

"Ми співпрацюємо не тільки з названими вами організаціями (ООН, ОБСЄ - ред.), ми співпрацюємо з усіма міжнародними організаціями, міжнародними партнерами, які так чи інакше знаходяться в Україні", - сказав Кориневич.

Він розповів, що вчора представництво проводило засідання робочої групи з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, комісії з питань правової реформи, до якого завітало досить багато міжнародних колег, які "хочуть сприяти роботі і допомогти".

"Міжнародна моніторингова місія ООН з прав людини, Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ, ми постійно зустрічаємось, надсилаємо їм наші аналітичні матеріали для врахування. Ми спілкуємось і абсолютно підтримуємо ту позицію, яка висловлювалась державою неодноразово, що моніторингові місії міжнародних організацій повинні мати право доступу до тимчасово окупованих територій. Це абсолютно треба робити. Питання тут лише в тому, що держава-окупант не дозволяє їм це робити... Міжнародне співтовариство має побачити те, що відбувається в Криму, зайти в хату до родини чергового політв’язня, поспілкуватись з його родиною, побачити не тільки те, що держава-окупант покаже, а й реальний стан речей", - додав представник Президента.

Як повідомлялося раніше, Україна внесе до ООН нову резолюцію щодо Криму.

Українські Національні Новини

Політика