pozhezhu-v-parlamenti-par-znovu-vzyali-pid-kontrol

Пожежу в парламенті ПАР знову взяли під контроль

 • 15182 переглядiв

КИЇВ. 4 січня. УНН. Пожежа, що знову спалахнула в будівлі парламенту Південної Африки в Кейптауні в понеділок вдень, завдавши істотної шкоди, локалізована. Про це у вівторок повідомили уряді ПАР, пише УНН.

Цитата:

"Парламент підтверджує, що пожежа, що охопила дах будівлі Національної асамблеї вчора вдень, була локалізована", - йдеться в повідомленні.

Деталі

Боротьба з вогнем тривала до опівночі після того, як вчора вдень знову виникла пожежа, викликана сильними південно-східними вітрами, через що довелося розгортати додаткові засоби пожежогасіння - з повітря.

Вчора ввечері пожежники змогли взяти пожежу під контроль до опівночі.

Отже, підкріплення було відведено, і зараз на місці залишилися тільки шість з десяти пожежних машин. "Є надія, що протягом ранку будуть відкликані й інші машини. Пожежники залишаються на місці для огляду різних частин будівлі", - йдеться в повідомленні.

"Було завдано додаткової шкоди: все більше поверхів будівлі, у якій розташовані кабінети членів парламенту і допоміжного персоналу, були повністю зруйновані. Дах будівлі, де сталося загоряння, тепер повністю зруйнований", - вказали в уряді країни.

Тепер, коли пожежа локалізована, очікується, що робота багатопрофільної групи інженерів, яка вчора прибула до парламенту для проведення оцінки та визначення масштабу збитку, серед іншого, буде продовжена.

Що було раніше

2 січня пожежа почалася в кабінетах третього поверху будівлі парламенту в Кейптауні і поширилася на зал Національної асамблеї. Руйнівна пожежа в парламенті Південної Африки, взята під контроль рано вранці 3 січня, відновилася ближче до вечора.

Чоловік у віці близько 50 років був заарештований у зв'язку з пожежею, 4 січня він постане перед судом.

Українські Національні Новини

Новини Світу