pozhezha-v-kharkivskomu-budinku-dlya-litnikh-lyudey-dbr-rozsliduye-sluzhbovu-nedbalist-vognebortsiv

Пожежа в харківському будинку для літніх людей: ДБР розслідує службову недбалість вогнеборців

 • 10543 переглядiв

КИЇВ. 21 січня. УНН. Державне бюро розслідувань відкрило кримінальне провадження за фактом неналежного виконання службових обов'язків працівниками ДСНС України в Харківській області. Про це повідомила спікер Державного бюро розслідувань Ольга Чиканова, інформує УНН.

“Слідчі ТУ ДБР у місті Полтаві розпочали досудове розслідування за фактом неналежного виконання службових обов'язків працівниками ДСНС України в Харківській області, що призвело до загибелі 15 літніх людей під час пожежі в одному з будинків Харкова”, - заявила речниця ДБР.

Повідомляється, що Кримінальне провадження розпочато за частиною 2 статтею 367 Кримінального кодексу України (“Службова недбалість”)

Відзначимо, що санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п'ятдесяти до семисот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

“Наразі проводять слідчі дії, в рамках яких перевіряється інформації щодо неналежного виконання службових обов'язків співробітниками ДСНС під час перевірок та інших методів контролю за станом протипожежної безпеки. Розслідування перебуває на контролі керівництва Державного бюро розслідувань”, - додала Чиканова.

Нагадаємо, у Харкові у двоповерховому житловому будинку, попередньо переобладнаному під будинок для літніх людей, виникла пожежа на другому поверсі. До гасіння пожежі залучались 50 осіб та 13 одиниць техніки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пожежа у харківському будинку для людей похилого віку: з'явились перші відео з місця трагедії

Раніше Президент України Володимир Зеленський доручив Кабміну "негайно розібратися у ситуації" з пожежею у будинку престарілих у Харкові й роздав низку доручень.

Як повідомляв УНН, 21 січня у Харкові у двоповерховому житловому будинку, попередньо переобладнаному під будинок для літніх людей, виникла пожежа на другому поверсі. Спочатку повідомлялося про 13 загиблих, однак пізніше їх кількість зросла до 15.

Завтра, 22 січня, у Харкові пройде день жалоби за загиблими у пожежі.

За словами секретаря міськради Харкова Ігоря Терехова, лікування всіх постраждалих та поховання 15 загиблих під час пожежі у будинку для літніх людей “Золотий час” відбуватиметься за рахунок міського бюджету Харкова.

УНН повідомляв, що будинок для літніх людей “Золотий час”, де сьогодні сталася пожежа внаслідок якої загинуло 15 осіб, вважався “хоспісом” та відзначався комфортними умовами.

Відзначимо, у 2016 році у селі Літочки Броварського району на території приватного домоволодіння в двоповерховій будівлі, в якій організовано тимчасове проживання осіб похилого віку, під час пожежі загинуло 18 осіб. Тоді власнику будинку для літніх людей у Літочках суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, а керівництво держави обіцяло здійснити перевірки подібних закладів. 

Українські Національні Новини

Кримінал та НП