povna-integratsiya-ukrayini-u-yevropeyskiy-energetichniy-sektor-nemozhliva-bez-pidtrimki-polschi-zelenskiy

Повна інтеграція України у європейський енергетичний сектор неможлива без підтримки Польщі – Зеленський

 • 12609 переглядiв

КИЇВ. 13 жовтня. УНН. Україна та Польща мають зміцнювати енергетичну безпеку Європейського континенту, зокрема шляхом диверсифікації джерел постачання енергетичних ресурсів. На цьому наголосив Президент України Володимир Зеленський під час виступу на українсько-польському економічному форумі в Одесі, передає УНН з посиланням на пресслужбу Глави держави.

"Разом з Польщею ми маємо зміцнювати енергетичну безпеку Європейського континенту. Ця взаємодія – важливий елемент спільної безпеки та диверсифікації джерел постачання енергетичних ресурсів. А повна інтеграція України у європейський енергетичний сектор неможлива без підтримки та співпраці з нашими польськими партнерами", – зазначив Зеленський.

Президент Республіки Польща Анджей Дуда, який також виступав на українсько-польському економічному форумі в Одесі, зауважив, що українська залізниця та морські порти можуть стати частиною транспортного коридору між Польщею та Україною як важливого елемента міжнародної транспортної мережі.

Зокрема, за його словами, такий транспортний коридор матиме потенціал у перевезенні товарів із Західної Європи й Туреччини, а також обслуговуванні торговельних потоків зі Східної Азії. Тому дуже важливо, щоб український і польський бізнес разом напрацювали концепцію цього коридору та інвестували в нього.

"Я не маю жодних сумнівів, що в нас буде більше співпраці, ніж було раніше, і що ми навіть збільшимо наші внутрішні та зовнішні ринки", – сказав президент Польщі.

Нагадаємо, у вівторок в Одесі у присутності президентів України Володимира Зеленського та Польщі Анджея Дуди було підписано Меморандум про наміри між АМПУ та портом Гданськ.

Українські Національні Новини

Політика