povitryani-sili-zsu-vizmut-na-ozbroyennya-turetski-bezpilotniki-bayraktar-tb2

Повітряні сили ЗСУ проводять завершальні випробування турецьких безпілотників

 • 36046 переглядiв

КИЇВ. 21 жовтня. УНН. Повітряні сили Збройних сил України проводять завершальні випробування турецьких безпілотників Bayraktar TB2, після чого вони стануть на озброєння. Про це повідомили у пресслужбі командування Повітряних сил ЗСУ, передає УНН.

"Сьогодні, 21 жовтня, безпілотний авіаційний комплекс Bayraktar TB2 проходить фінальні приймально-здавальні випробування на аеродромі Старокостянтинів", - йдеться в повідомленні.

Так, військовослужбовці Повітряних Сил ЗСУ в кооперації з турецькими інструкторами перевіряють технічну здатність апаратів на землі й у повітрі. Цілями випробувань є аналіз систем комплексу безпілотника, підвіси камер, апаратне озброєння, тренажер, дистанційне управлення тощо.

За результатами перевірки військові планують скласти відповідну документацію, а після цього турецькі безпілотники Bayraktar TB2 можуть повноцінно стати на озброєння Повітряних сил України.

"Їх експлуатуватимуть військовослужбовці, які кілька тижнів тому успішно завершили навчання в Туреччині і отримали право на керування цим комплексом", - зазначили у командуванні.

Раніше УНН повідомляв, що випробування ударних турецьких безпілотників Bayraktar, які поставлені на озброєння української армії, пройшли успішно.

Українські Національні Новини

Суспільство