povernennya-ukrayinskogo-prapora-v-krim-oznachatime-i-prikhid-yevrosoyuzu-zelenskiy

Повернення українського прапора в Крим означатиме і прихід Євросоюзу – Зеленський

 • 132856 переглядiв

КИЇВ. 25 жовтня. УНН. Президент України Володимир Зеленський заявив, що повернення українського прапора в тимчасово окупований Крим означатиме прихід на півострів Європейського Союзу. Про це повідомляє УНН із посиланням на виступ глави держави під час першого парламентського саміту Кримської платформи.

Цитата

"Реінтегрувати Крим буде нелегко – після років такої окупації. Але завдяки нашій співпраці ми і це зможемо забезпечити. Ми змінимо ситуацію повністю. Повернення українського прапора в Крим – це повернення звичної для всіх європейців нормальності. Того, що є в кожній із ваших країн. Безпекової нормальності, економічної, правової, соціальної, культурної. Повернення українського прапора – це прихід на півострів Європейського Союзу. У повному сенсі цих слів. Усіх рівнів нашої інтеграції: торговельної – це величезний ринок, інвестиційної – це колосальні можливості для розвитку", – сказав Зеленський.

Він зазначив, що усього цього зараз у Криму просто немає. І не може бути – росія позбавила український півострів ринків і розвитку.

"Повернення українського прапора – це захист прав людини, це свобода для всіх людей у Криму, для всіх спільнот – етнічних чи релігійних. Це можливість вільно говорити те, що ти думаєш, і поширювати правду про те, що відбувається. Це є всюди на нашому континенті – від Атлантики до Харківщини. І це буде в Криму. Ми вже наближаємось – щоденно", – додав президент. 

Нагадаємо

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль презентував концепцію відновлення Криму.

Зеленський створив Консультативну раду з питань деокупації та реінтеграції окупованого Криму.

Українські Національні Новини

Політика