posol-ssha-v-rosiyi-dzhon-sallivan-povernuvsya-v-moskvu

Посол США в Росії Джон Салліван повернувся в Москву

 • 18601 переглядiв

КИЇВ. 24 червня. УНН. Посол США в Росії Джон Салліван повернувся в Москву. Про це повідомляє УНН з посиланням на Twitter прессекретаря посольства США в Москві Джейсона П. Ребгольца.

Цитата

"Посол Салліван прибув сьогодні до Москви. Готовий до роботи з командою щодо прогресу у зовнішньополітичних пріоритетах США, а з Росією - щодо нашої стабільності та передбачуваності відносин між нашими країнами", - йдеться в повідомленні.

Ambassador Sullivan: “Arrived back in Moscow today. Ready to work with the @USEmbRu team toward progress on U.S. foreign policy priorities, and with #Russia on our goal of a stable and predictable relationship between our countries.” pic.twitter.com/4rfNtV7wsY

— Jason P. Rebholz (@USEmbRuPress) June 24, 2021

Доповнення

Домовленість про повернення послів РФ і США до місця їх роботи була досягнута на саміті в Женеві 16 червня. Посол РФ в США Анатолій Антонов минулої неділі, 20 червня, вже повернувся до Вашингтона.

Салліван покинув Росію в кінці квітня за рекомендацією російської сторони. Раніше в тому ж місяці США оприлюднили новий пакет санкцій відносно Росії, який, зокрема, включав висилку 10 російських дипломатів з посольства у Вашингтоні і заборону американським фінансовим інститутам на участь в первинних розміщеннях держборгу РФ, номінованого в рублях.

Москва ввела відповідні заходи - дзеркально відповіла на висилку дипломатів і прийняла ряд заходів, які зачіпають діяльність американської дипмісії в РФ.

Українські Національні Новини

Новини Світу