posadovtsyu-oblavtodoru-ogolosili-pidozru-za-ponad-200-tis-grn-zbitkiv

Посадовцю облавтодору оголосили підозру за понад 200 тис. грн збитків

 • 8322 переглядiв

КИЇВ. 27 червня. УНН. Колишньому директору філії державного підприємства "Черкаський облавтодор" повідомлено про підозру в зловживанні службовим становищем. Про це повідомили у прес-службі прокуратури Черкаської області, передає УНН.

Так, прокуратура Черкаської області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом зловживання службовим становищем колишнім директором філії "Драбівський райавтодор" ДП "Черкаський облавтодор" ВАТ "ДАК "Автомобільні дороги України".

За даними слідства, цей посадовець практично безоплатно, силами та засобами державного підприємства, яке він очолював, виконав ремонт дорожнього покриття в селах Ленінське та Великий Хутір Драбівського району, селі Синявка Канівського району, які мало здійснювати приватне підприємство, керівником якого є його батько.

"Внаслідок безпідставного залучення працівників, машин і механізмів, використання яких оплачено за державні кошти філії "Драбівський райавтодор" ДП "Черкаський облавтодор" ВАТ "ДАК "Автомобільні дороги України", державі спричинено збитки на загальну суму майже 224 тис. грн", - повідомили у відомстві.

Наразі посадовцю повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України — зловживання владою або службовим становищем.

Наразі слідство перевіряє причетність підозрюваного до вчинення інших злочинів, пов’язаних з цими подіями. Також вирішуються питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу та відсторонення його від посади.

Посадовцю загрожує позбавлення волі на строк від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Нагадаємо, міського голову Василькова Володимира Сабадаша відсторонили від займаної посади. Екс-мера Василькова підозрюють за трьома статтями Кримінального кодексу, серед яких – у привласненні, розтраті майна або заволодінні ним шляхом зловживання службовим становищем.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП