posadovtsya-miskradi-zapidozrili-u-roztrati-pri-remonti-dorig-u-cherkasakh

Посадовця міськради запідозрили у розтраті при ремонті доріг у Черкасах

 • 9729 переглядiв

КИЇВ. 17 квітня. УНН. Посадовцю Черкаської міської ради повідомили про підозру в розтраті бюджетних коштів у ході проведення капітального ремонту дорожнього покриття у м. Черкаси. Про це повідомила прес-служба прокуратури Черкаської області, передає УНН.

Так, прокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом розтрати бюджетних коштів службовими особами Черкаської міськради під час укладення договорів на проведення капітального ремонту доріг на вулицях Черкас.

"У ході досудового розслідування установлено, що керівник одного зі структурних підрозділів управління житлово-комунального господарства Черкаської міської ради, який на момент вчинення злочину працював на посаді директора департаменту житлово-комунального комплексу, у 2016 році у ході виконання робіт з проведення капітального ремонту дорожнього покриття на 2 вулицях в м. Черкаси вчинив розтрату коштів міського бюджету м. Черкаси в особливо великих розмірах на загальну суму майже 538 тис. грн", - йдеться в повідомленні.

На підставі зібраних доказів посадовцю повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України — розтрата чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинена в особливо великих розмірах.

Тепер вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу. Проводяться необхідні слідчі дії.

У прокуратурі також уточнили, що санкцією ч. 5 ст. 191 КК України передбачено позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Нагадаємо, до суду скерували обвинувальний акт стосовно тимчасово виконуючого обов’язки генерального директора КП "Кіровгеологія" за розтрату державного майна.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП