posadovtsiv-morskoyi-poshukovo-ryatuvalnoyi-sluzhbi-pidozryut-u-oborodukakh-z-orendoyu-avtomobiliv

Посадовців "Морської пошуково-рятувальної служби" підозрють у обородуках з орендою автомобілів

 • 11497 переглядiв

КИЇВ. 26 червня. УНН. Директору підприємства "Морська пошуково-рятувальна служба" Віктору Судареву та заступниці директора Аллі Купрій повідомлено про підозру у справі про корупційні оборудки щодо цін на оренду автомобілів, яку вони взяли для підприємства. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу НАБУ.

Як стало відомо із власних джерел УНН, мова йде про директора підприємства "Морська пошуково-рятувальна служба" Віктора Сударева та заступницю директора Аллу Купрій.

"25 червня 2020 року детективи НАБУ за процесуального керівництва САП повідомили директору казенного підприємства "Морська пошуково-рятувальна служба" та його заступнику про підозру у зловживанні владою та службовим становищем. Дії обох посадовців кваліфіковані за ч. 2 ст. 364 ККУ", - йдеться у повідомленні.

Встановлено, що у 2017 році підозрювані закупили автівки Volkswagen у заздалегідь визначеного приватного підприємства на умовах оперативного лізингу. За договором вони мали сплатити впродовж трьох років понад 16,3 млн грн за користування сімома автомобілями, ринкова вартість яких становила близько 9,7 млн грн, і після того повернути їх приватній компанії.

Таким чином КП мало сплатити за оренду автомобілів більше, ніж могло коштувати придбання їх у власність. Уже у перший рік користування КП "МПРС" сплатило за автівки 7,6 млн грн (фактично 78% від ринкової вартості). Пізніше приватне підприємство віддало шість автівок у безоплатну власність КП "МПРС".

"Про встановлені факти НАБУ поінформувало Антимонопольний комітет України, який провів власне розслідування і встановив факт змови учасників відкритих торгів, організованих КП "МПРС". В результаті, компанію-переможницю тендеру з постачання автівок АМКУ оштрафував на 204 тис. грн. І на таку ж суму – другого учасника торгів, який діяв із переможцем у змові. Розслідування наведених фактів НАБУ та САП здійснюють із лютого 2017 року", - додали у повідомленні.

Нагадаємо, прокурору одного з відділів військової прокуратури Південного регіону повідомлено про підозру через отримання хабара у 10 тисяч доларів.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП