poroshenko-rozpoviv-de-groshi-mvf

Порошенко розповів, де гроші МВФ

 • 15369 переглядiв

КИЇВ. 25 травня. УНН. Показники макрофінансової стабілізації України стали можливими в першу чергу завдяки співпраці з міжнародними фінансовими організаціями, з якими планується продовжити співпрацю. Про це сьогодні заявив Президент України Петро Порошенко під час першого засідання Національної інвестиційної ради у Києві, передає УНН.

"За ці 4 роки золотовалютні резерви зросли в 3.5 рази – це відповідь на питання "де кошти МВФ". Кошти МВФ зараз дбайливо зберігаються в золотовалютних резервах держави", - наголосив він.

За словами Президента, на сьогодні міжнародні резерви становлять 18 млрд доларів.

"Протягом 2-х останніх років вдається утримувати відносно стабільний курс нацвалюти, що в свою чергу значно уповільнює інфляційні процеси. Інфляція, що перевищувала 50% в 14-15 роках, сьогодні твердо має шанси бути one digit – показники менш як 10%", - сказав Порошенко.

"Зрозуміло, що показники макрофінансової стабілізації стали можливими в першу чергу завдяки співпраці з міжнародними фінансовими організаціями, і я твердо налаштований, що ми продовжимо і надалі співпрацювати, бо ми – єдина команда в історії України, яка забезпечила виконання 6 послідовних меморандумів з МВФ", - наголосив він.

До цього було серйозним чином підірвано довіру до України, наголосив він.

Як повідомляв УНН, Віце-прем’єр-міністр Павло Розенко запевнив, що у рамках співпраці з міжнародними організаціями, зокрема Міжнародним валютним фондом, щодо України немає жодного шантажу, погроз.

Українські Національні Новини

Економіка