poroshenko-anonsuvav-novi-sanktsiyi-proti-rf

Порошенко анонсував нові санкції проти РФ

 • 32938 переглядiв

КИЇВ. 26 грудня. УНН. Сьогодні на порядок денний Ради національної безпеки і оборони внесений проект прийняття рішення про застосування санкцій України проти РФ. Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час засідання РНБО, передає кореспондент УНН.

"Сьогодні на порядок денний РНБО внесений і проект прийняття рішення про застосування санкцій України за незаконне проведення виборів на території, окупованій на Сході України, на Донбасі. За агресію проти нашої держави в Чорному морі, біля Керченської протоки – тих, хто атакував наші кораблі, тих, хто був причетний до незаконних судових процесів, до затримання, тим хто віддавав накази", – сказав він.

За словами Президента, Україна має продемонструвати світу рішучість наших дій.

"Ми бачимо політичну підтримку і участь Державної думи у цьому процесі – значна участь Держдуми, у тому числі і фракції "Єдина Росія", ЛДПР, також рішенням вводяться до санаційного списку. Підприємства, які в той чи інший спосіб протидіють Україні, забезпечують військову складову постачань до Збройних сил РФ, за пропозицією Уряду, СБУ, з аналізом ВР також запропоновано сьогодні запропонувати до них санкції", – наголосив Порошенко.

Нагадаємо, 25 грудня Росія розширила санкційні списки щодо українців. Список фізичних осіб тепер налічує 567 осіб, а юридичних осіб 75. З повним списком можна ознайомитися тут.

25 листопада, у районі Керченської протоки стався російський збройний напад і захоплення українських військових катерів "Бердянськ", "Нікополь" і буксира "Яни Капу", які здійснювали морський перехід з порту Одеса в порт Маріуполя – з Чорного в Азовське море, також було поранено і захоплено в полон членів їхніх екіпажів. У зв'язку з цим у 10 областях України було введено воєнний стан до 26 грудня терміном на 30 днів. Сьогодні термін дії воєнного стану завершився.

Українські Національні Новини

Політика