popri-chervonu-zonu-miskrada-ivano-frankivska-virishila-vidkriti-shkoli-z-nastupnogo-tizhnya

Попри "червону" зону: міськрада Івано-Франківська вирішила відкрити школи з наступного тижня

 • 18302 переглядiв

КИЇВ. 15 вересня. УНН. Івано-Франківська міська рада вирішила з 21 вересня забезпечити роботу початкових шкіл, а з 28 вересня - закладів загальної середньої освіти. Про це УНН повідомляє з посиланням на пресслужбу міськради.

"Враховуючи багаточисленні звернення батьків дітей Івано-Франківської міської територіальної громади, Івано-Франківська міська рада вирішила: з 15 вересня 2020 року продовжити поетапне відкриття та забезпечити роботу закладів дошкільної освіти; з 21 вересня 2020 року забезпечити роботу початкових шкіл, в тому числі стуктурних підрозділів "Початкова школа" гімназій та ліцеїв (учні 1-4 класів); з 28 вересня 2020 року забезпечити роботу закладів загальної середньої освіти (гімназії та ліцеї (учні 5-9 та 10-12 класів) та позашкільної освіти", - йдеться у рішенні міськради.

Рішення передбачає відповідальність за стан здоров’я учнів (вихованців) - покласти на батьків здобувачів освіти або осіб, що їх замінюють.

"Рекомендувати органам національної поліції утриматись від дій, щодо притягнення до відповідальності фізичних чи юридичних осіб, які діятимуть у відповідності до цього рішення", - сказано у рішенні.

Нагадаємо, згідно з рішенням держкомісії ТЕБ і НС, з 14 вересня Івано-Франківськ перебуває у "червоній" зоні за епідемічним зонуванням щодо поширення коронавірусу.

Українські Національні Новини

Політика