ponad-40-ukrayintsiv-vvazhayut-scho-treba-provesti-debati-mizh-kandidatami-opituvannya

Понад 40% українців вважають, що треба провести дебати між кандидатами - опитування

 • 8578 переглядiв

КИЇВ. 16 квітня. УНН. Понад 40% українці вважають, що дебати між кандидатами обов’язково повинні відбутися. Про це повідомляє УНН з посиланням на дані Київського міжнародного інституту соціології.

"(За даними КМІС – ред.) 41,9% українців вважають, що дебати між кандидатами обов’язково повинні відбутися, ще 26,7% вважають їх бажаними, але не обов’язковими (всього – 68,7% хотіли б, щоб дебати відбулися). Чверть українців (24,7%) вважають дебати непотрібними, а 6,6% не визначилися зі своєю позицією або відмовилися відповідати", - йдеться в повідомлені.

Також, половина опитаних переконана, що Зеленський буде більш щирим за чинного президента. Натомість у випадку Порошенка так вважають 19,3%, протилежну думку висловили 63,1%, не визначилися або відмовилися відповідати – 17,7%. Загалом, 14,9% респондентів стверджують, що дебати будуть визначальними для їхнього вибору.

"Ще 25,3% стверджують, що результати дебатів є скоріше важливими для них: вони будуть враховувати результати дебатів, але є й інші важливі питання, на підставі яких ухвалюється рішення, за кого голосувати в другому турі. Водночас 51,3% респондентів відповіли, що дебати не є важливими для вибору, за кого голосувати. Ще 8,4% не визначилися з вибором або відмовилися відповідати", - йдеться у опитуванні.

Нагадаємо, у другому турі виборів президента, серед тих, хто збирається голосувати і визначився зі своїм вибором –72,2% українців готові проголосувати за Зеленського, за Порошенка – 25,4%.

Довідка УНН: З 9 по 14 квітня 2019 року Київський міжнародний інститут соціології (КМІС) провів всеукраїнське опитування громадської думки. Методом особистого інтерв'ю опитано 2004 респондентів від 18 років, що мешкають у 129 населених пунктах усіх регіонів України (крім АР Крим).

У Луганській і Донецькій областях опитування проводилося тільки на території, що контролюється українською владою.
Статистична похибка вибірки (з імовірністю 0,95 і за дизайн–ефекту 1,5) не перевищує: 3,3% для показників близьких до 50%, 2,8% — для показників близьких до 25%, 2,0% — для показників близьких до 10%, 1,4% — для показників близьких до 5%.

Українські Національні Новини

Політика