ponad-28-tis-cholovikiv-z-krimu-buli-prizvani-do-zs-rf-za-period-okupatsiyi-pravozakhisniki

Понад 28 тис. чоловіків з Криму були призвані до ЗС РФ за період окупації – правозахисники

 • 12218 переглядiв

КИЇВ. 28 січня. УНН. Від початку незаконної окупації кримського півострова, до лав збройних сил окупантів було незаконно призвано понад 28 тис. чоловіків. Про це йдеться в звіті “Огляд ситуації з дотриманням прав людини й норм міжнародного гуманітарного права у Криму за 2020 рік”, який підготувала Кримська правозахисна група, передає УНН.

Цитата:

“У 2020 році влада РФ провела в Криму дві кампанії з призову мешканців Криму до армії РФ, а всього за період окупації було здійснено 12 мобілізаційних кампаній. За заявами "військового комісаріату Криму" й Міністерства оборони РФ, у 2020 році до армії РФ мобілізовано не менше 6 300 призовників. 3 300 осіб — у рамцях весняної кампанії і не менше 3000 — осінньої. Таким чином, усього за період окупації з Криму до армії РФ мобілізовано не менше 28 044 осіб”, - повідомляють в КПГ.

Деталі

У 2020 році КПГ задокументувала 81 нову кримінальну справу за ухиляння від служби в ЗС РФ, передану на розгляд до "судів" Криму.

За весь період окупації КПГ зафіксувала 163 таких справи, за 153 з них вже ухвалено вироки, ще 10 перебувають на стадії розгляду.

Варто нагадати

За даними МЗС України, Росія здійснює вже 12-у призовну кампанію на території тимчасово окупованого Криму, що є воєнним злочином відповідно до норм міжнародного гуманітарного права.

Припинити незаконний призов на окупованих територіях Росію закликає Європейський союз та ООН.

Українські Національні Новини

Політика