ponad-17-tisyach-tsivilnikh-osib-bulo-vbito-v-ukrayini-z-pochatku-povnomasshtabnogo-vtorgnennya-rf-oon

Понад 17 тисяч цивільних осіб було вбито в Україні з початку повномасштабного вторгнення рф – ООН

 • 831390 переглядiв

КИЇВ. 6 грудня. УНН. Понад 17 тисяч цивільних осіб було вбито в Україні з початку повномасштабного вторгнення росії. Про це заявив заступник Генерального секретаря ООН з гуманітарних питань Мартін Гріффітс під час засідання Ради безпеки ООН, передає кореспондент УНН.

Цитата

“За даними УВКПЛ, станом на 1 грудня 17 тисяч 23 цивільних осіб було вбито з 24.02.2022 року, включаючи 419 дітей. Однак, ми всі знаємо, що реальні цифри набагато вищі. ВООЗ повідомляє щонайменше про 715 нападів на медичні установи в країні, включаючи 630 нападів, які завдали шкоди медичним установам, 61 напад проти персоналу. І ці напади в Україні – це понад 70% всіх нападів на медичні об'єкти по всьому світу”, – заявив речник.

Деталі

Він також додав, що з лютого 2022 року 1 148 дітей було вбито або отримали поранення, ще мільйони змушені втекти, а також наражаються на ризик насильства.

Крім того, понад 14 млн осіб, як і раніше, вимушено переселені, і змушені залишити свої будинки в Україні, включаючи 6,5 млн ВПО в Україні. Понад 7 млн 800 тисяч українців перебувають у Європі.

Додамо

Раніше в ООН заявили, що в країнах Європейського Союзу зареєстровано понад 4,75 млн українських біженців.

Українські Національні Новини

Новини Світу