polscha-prodovzhuvatime-nadavati-osvitni-poslugi-vimusheno-evakuyovanim-gromadyanam-ukrayini

Польща продовжуватиме допомагати з освітою українським біженцям - МОН

 • 112230 переглядiв

КИЇВ. 27 червня. УНН. Польща готова надалі сприяти отриманню освіти вимушено евакуйованим громадянам України. Більше того, у країні є належні умови для проведення Національного мультипредметного тесту. Про це повідомляє Міністерство освіти і науки, інформує УНН.

Цитата

«Перший заступник міністра освіти і науки Андрій Вітренко та заступниця міністра Віра Рогова провели онлайн-зустріч із державним секретарем міністерства освіти і науки Республіки Польща, уповноваженим уряду з питань розвитку та інтернаціоналізації Томашем Жимковським. У ході зустрічі сторони обговорили питання опрацювання проєктів міжнародних договорів, що перебувають на розгляді польської сторони, а також організацію національного мультипредметного тесту для українських вступників, які вимушено перебувають у Республіці Польща», - ідеться в повідомленні.

Деталі

За словами Жимковського, у країні створені належні умов та місця проведення НМТ. Крім того, під час зустрічі було обговорено питання забезпечення освітніх потреб польської національної меншини в Україні та української національної меншини в Республіці Польща.

Також сторони домовилися прискорити опрацювання проєктів міжнародних угод.

Доповнення 

Польська транспортна компанія PKP Intercity з 1 липня заборонить безкоштовні поїздки для українських біженців. Як зазначається, безкоштовний проїзд для громадян України був запроваджений 26 лютого цього року у зв’язку з широкомасштабною війною рф проти України. Послугою скористалися понад 2,3 мільйона громадян України.

Українські Національні Новини

Суспільство