polonenim-ukrayinskim-moryakam-peredadut-viyskovu-formu

Полоненим українським морякам передадуть військову форму

 • 71738 переглядiв

КИЇВ. 21 грудня. УНН. Учора після обіду на одній з військових частин Одеської області відбирали військову форму, яку планують передати незаконно утримуваним у РФ українським морякам. Про це УНН повідомили власні джерела у Міноборони.

"Вчора після обіду відбирали форму, нашим військовополоненим (українським морякам, яких незаконно утримують у московських СІЗО – ред.). Зимову. Вона їм належить за статусом та рангом. Тому ми будемо її відправляти туди (в Росію – ред.)", - повідомив співрозмовник агентства.

На уточнююче запитання, яку саме форму планують відправити, співрозмовник пояснив: "Зимовий варіант. Синій піксель, бо вони моряки. Бушлат, підбушлатник (зимова куртка), штани зимові, фліска, шапка".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Червоний Хрест досі чекає дозволу РФ відвідати українських моряків

"Ми хочемо, щоб вони знали, що ми їх підтримуємо. Але я не знаю, коли форму будуть відправляти. До того ж маловірогідно, що вони реально зможуть її отримати", - додав він.

Як повідомляв УНН, у четвер, 20 грудня, наймолодшому із захоплених росіянами біля Керченської протоки українських моряків Андрію Ейдеру виповнилось 19 років.

25 листопада прикордонні кораблі ФСБ РФ обстріляли та захопили три судна Військово-морських сил ЗС України у складі двох малих броньованих артилерійських катерів "Бердянськ" і "Нікополь" і рейдового буксира "Яни Капу", які здійснювали плановий перехід з порту Одеси в Чорному морі в порт Маріуполь в Азовському морі.

Українські Національні Новини

Політика