politsiya-slovachchini-na-vyizdi-v-krayinu-pereviryatime-covid-pasporti

Поліція Словаччини на в’їзді в країну перевірятиме Covid-паспорти

 • 23047 переглядiв

КИЇВ. 5 липня. УНН. У Словаччині поліція відсьогодні буде перевіряти Covid-документи при в’їзді до країни. Вантажні перевезення будуть звільнені від контролю. Про це пише УНН з посиланням на Novinky.

Деталі

Інформують, що поліцейські перевірятимуть виконання реєстрації на сайті e-Hranica, а також документи, необхідні для подання заяви про звільнення від карантинних зобов'язань. Правоохоронці зчитуватимуть європейські Covid-паспорти.

Поліцейським допомагатимуть військові у міжнародних аеропортах. 

Словаччина планує посилити карантин з 9 липня. Туристам, які не щеплені проти Сovid-19, доведеться відбувати карантин. Таке рішення спричинене поширенням трансмісивного "дельта"-варіанту коронавірусу.

Нагадаємо

Штам коронавірусу “Дельта” зафіксували уже в 98 державах. Він швидко поширюється і стає домінантним штамом. 

Всесвітня організація охорони здоров’я попередила, що нова хвиля зростання випадків коронавірусу може початися в Європі, підкресливши, що зниження числа інфекцій в регіоні підійшло до кінця.

На сьогодні фахівці визначають штам “Дельта” (В.1.617) як найбільш небезпечний — він у 1,6 раза заразніший, ніж варіант Альфа (“британський”), у 2,26 раза частіше призводить до госпіталізації та в 1,45 раза частіше — до реанімації.

Українські Національні Новини

Новини Світу