politsiya-ne-zafiksuvala-sprobi-zakhopiti-khram-upts-mp-na-chernigivschini

Поліція не зафіксувала спроб захопити храм УПЦ МП на Чернігівщині

 • 19615 переглядiв

КИЇВ. 16 січня. УНН. Поліція не зафіксувала спроб захопити храм Української православної церкви Московського патріархату в селі Оленівка у Чернігівській області. Масова акція біля храму пройшла без порушень публічного порядку. Про це у коментарі кореспонденту УНН повідомили у відділі комунікацій ГУНП Чернігівської області.

"В Оленівці Борзнянського району закінчилася масова акція біля церкви, прихожани якої 15 січня на зборах громади вирішили перейти з Російської православної церкви до Православної церкви України. Поліція забезпечила охорону публічного порядку на території храму, де перебували прихожани, жителі села та представники політичних організацій. Наразі учасники зібрання розійшлися", - повідомили у відділі комунікацій.

У поліції додали, що правоохоронці не зафіксували порушення порядку, обстановка в селі спокійна та контрольована.

Раніше деякі ЗМІ повідомили про те, що невідомі молоді люди намагалися захопити храм УПЦ МП в селі Оленівка Чернігівської області. Наразі УНН намагається дізнатися більше інформації стосовно цього.

Нагадаємо, у Житомирській області громада, яка напередодні прийняла рішення про перехід до Православної церкви України, заблокували вхід до церкви священикам УПЦ МП.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП