politsiya-bilorusi-provela-obshuki-v-budinkakh-i-ofisakh-zhurnalistiv-ta-pravozakhisnikiv

Поліція Білорусі провела обшуки в будинках і офісах журналістів та правозахисників

 • 17443 переглядiв

КИЇВ. 16 липня. УНН. Білоруська поліція обшукує офіси вдомих журналістів і правозахисників третій день поспіль в п'ятницю, продовжуючи, за словами правозахисників, нове переслідування противників самопроголошеного президента Олександра Лукашенка. Про це інформує УНН з посиланням на правозахисний центр "Весна" та на Telegram-канал Nexta.

Деталі

Польський телеканал Nexta Live повідомив, що офіс радіостанції "Радіо Свобода" в столиці Мінську був серед тих, які обшукали.

Білоруська правозахисна організація "Весна" повідомила про затримання двох журналістів "Радіо Свобода".

У п'ятницю співробітники міліції прийшли в будинку журналіста польського телеканалу "Белсат" і кількох місцевих репортерів, повідомляє "Весна".

У середу і четвер силовики провели обшуки приблизно в 20 правозахисних, благодійних, ЗМІ та експертних установах, затримавши більше 15 осіб, в тому числі голову "Весни".

Обшуки і затримання в Білорусі були засуджені західними політиками, міжнародними правозахисниками і білоруським лідером протестів Світланою Тіхановською, яка проживає в Литві.

Доповнення

Білоруська влада закрила ряд недержавних ЗМІ та правозахисних груп з тих пір, як в серпні минулого року почалися протести проти президентських виборів, які, за словами опозиції, були сфальсифіковані. Лукашенко, який перебуває при владі з 1994 року, заперечує фальсифікацію виборів.

Українські Національні Новини

Новини Світу