politolog-pro-kritiku-stolichnogo-zakonu-klichko-vikoristovuvav-asotsiatsiyu-mist-v-svoyikh-tsilyakh

Політолог про критику "столичного закону": Кличко використав Асоціацію міст в своїх цілях

 • 12890 переглядiв

КИЇВ. 23 вересня. УНН. Сьогодні Асоціація міст України виступила із заявою щодо законопроекту про столицю, вказавши, що проти цього документа. Але не варто забувати про те, що очолює цю Асоціацію особисто мер Києва Віталій Кличко, який йде у мери, і який не хоче втрачати свої повноваження. А тому він використовував її як додатковий "рупор" в своїх інтересах. Про це в коментарі УНН розповів політолог Кирило Сазонов.

"Не будемо забувати, що очолює Асоціацію міст України сам мер Кличко, який йде на вибори. А закон про столицю можна прийняти таким чином, що низка повноважень чинного мера Києва буде спрощена. Природно, він цього не хоче", - сказав експерт.

Таким чином Кличко використовував Асоціацію в своїх цілях, хоча не виключено, що якісь міста дійсно його підтримують, каже Сазонов.

При цьому, мова в законі йде тільки про столицю і не стосується інших регіонів.

Кличко не пішов з цією заявою особисто, тому що вона б виглядала, як "його боротьба за його інтереси", вважає експерт.

"А тут начебто не він, а всі його, мовляв, підтримують і заступаються, і він так відчуває себе впевненіше", - припустив Сазонов.

Нагадаємо, закон про столицю в першому читанні був прийнятий ще в жовтні 2019 року. Зараз Рада працює над підготовкою документа до другого читання. Більш того, законопроект уже потрапив до порядку денного роботи парламенту.

Українські Національні Новини

Політика