politichna-zachistka-v-ukrai-ni-eksperti-rozpovili-kogo-mozhut-torknutisya-kadrovi-rishennya-v-uryadi

Політична зачистка в Україні: експерти розповіли, кого можуть торкнутися кадрові рішення в уряді

 • 43296 переглядiв

КИЇВ. 20 липня. УНН. Протягом останнього часу українці спостерігали низку звільнень посадовців, які викликали подальші запитання щодо наступних претендентів на черзі, та взагалі, можливості кадрових рішень в уряді. Нещодавно голова фракції “Слуга народу” Давид Арахамія заявив, що цієї осені варто очікувати, щонайменше, три кадрових рішення. Як розповів журналісту УНН політичний експерт Кость Бондаренко, останнім часом у ЗМІ лунають прізвища посадовців, до яких вже восени можуть виникнути питання, та які є кандидатами на звільнення.

Цитата

“Зміни в уряді - це абсолютно нормальне явище. За останній час їх вже відбулось немало. У ЗМІ все частіше лунає ім’я міністра оборони Андрія Тарана. Згадується міністр культури Олександр Ткаченко, міністр юстиції Денис Малюська, міністр економіки Олексій Любченко, та міністр фінансів Сергій Марченко. До останніх є питання щодо спірного законопроекту №5600. Можливо, мова йшла саме про них”, - зазначає експерт.

Бондаренко також припускає призначення віце-прем’єр-міністрів. Як вважає експерт, ймовірно, відбудеться призначення віце-прем'єра, який займатиметься силовими структурами.

Раніше Давид Арахамія натякав, що цю посаду може зайняти вже колишній міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Додамо

У той же час, політичний аналітик Валентин Гладких вважає, що наразі Україна не перебуває у сезоні політичних зачисток, та початок осені в уряді пройде без змін. На його думку, для звільнення посадовця має бути важлива причина, а пошук більш достойних кандидатів займатиме час.

Цитата

“Я не думаю, що зараз період політичних защищень. Орієнтуватися варто на ситуацію у кожній галузі окремо”, - наголошує експерт.

Зокрема, Гладких вважає, що питання щодо кадрових рішень уряду виникнуть у випадку погіршення соціально-економічної ситуація в Україні.

Не дивлячись на це, експерт все ж таки припускає, що одним з претендентів на звільнення може стати міністр оборони Андрій Таран.

“На сьогоднішній день можна припустити відставку міністра оборони, бо там були певні тертя з керівником генерального штабу. Але явних фаворитів, які б могли краще впоратися з цією роллю важко знайти”, - заявив експерт.

Що ще відомо?

Народний депутат від фракції “Голос” Ярослав Железняк підтвердив чутки про те, що восени можлива відставка міністра оборони Андрія Тарана.

Раніше Давід Арахамія спростовував інформацію щодо відставки міністра оборони Андрія Тарана та міністра юстиції Дениса Малюськи, зазначивши, що для цього немає часу.

Українські Національні Новини

Політика