podolyak-zvilniti-lyudey-z-mariupolya-mozhut-u-viglyadi-obminu

Подоляк: звільнити людей з Маріуполя можуть у вигляді обміну

 • 134899 переглядiв

КИЇВ. 23 квітня. УНН. Визволення людей, у тому числі захисників, із Маріуполя може відбутися у форматі обміну під час зустрічі переговірників української і російської делегацій безпосередньо у місті, що перебуває в облозі окупантів. Таку пропозицію озвучив член української переговорної делегації, радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк в інтерв'ю в ефірі національного телемарафону, пише УНН.

Цитата

"Чому треба... зібрати там (у Маріуполі - ред.) певну кількість людей, наприклад, переговорників із двох сторін? Для того, щоб якраз можна було проговорити, що це не здача людей, чи навпаки, вони там виходять зі зброєю в руках, а та сторона каже, що ні - ми будемо стріляти тоді. Ми ж і говоримо про те, що, на мій погляд, є єдиний механізм, коли будемо ми, наприклад, буде ще хтось із російського боку, і тоді ми домовимося, що будемо робити вигляд, що це обмін, наприклад. Тобто, ми віддаємо якусь певну кількість людей полонених, але забираємо своїх людей. Вони (захисники Маріуполя - ред.) точно не здадуть зброю", – сказав Подоляк.

Доповнення

Україна вимагає від рф терміновий гуманітарний коридор з заводу "Азовсталь" у Маріуполі, де, за оцінками, перебуває близько тисячі цивільних та українські захисники, серед яких близько 500 поранених.

Захисники Маріуполя готові евакуюватися за підтримки третьої сторони з міста зі своєю стрілецькою зброєю.

Українські Національні Новини

Політика