pobudovana-u-kitayi-za-10-dniv-likarnya-dlya-zarazhenikh-koronavirusom-priynyala-pershikh-patsiyentiv

Побудована у Китаї за 10 днів лікарня для заражених коронавірусом прийняла перших пацієнтів

 • 31155 переглядiв

КИЇВ. 3 лютого. УНН. У понеділок, 3 лютого, перші пацієнти почали прибувати в лікарню на тисячу ліжок, побудовану за 10 днів в рамках зусиль Китаю по боротьбі з новим смертельним коронавірусом, передає УНН із посиланням на AP.

Лікарня Хуошеншань і другий об'єкт на 1,5 тис. ліжок, який повинен відкритися на цьому тижні, були побудовані бригадами, які працюють цілодобово в Ухані, місті, де в грудні було вперше виявлено ​​спалах коронавірусу. Більшості з 11 мільйонів жителів міста заборонено покидати цей район.

За даними державних ЗМІ, перші пацієнти прибули до лікарні Хуошеншань в 10 ранку в понеділок. У звітах не містилося докладної інформації про осіб і стан пацієнтів.

Військове крило правлячої комуністичної партії направило 1400 лікарів, медсестер та інших співробітників для укомплектування лікарні в Ухані, повідомило офіційне інформаційне агентство Xinhua. Раніше уряд заявив, що деякі з них мають досвід боротьби з атиповою пневмонією і іншими спалахами.

Лікарня Хуошеньшань була побудована бригадою з 7 тис. теслярів, сантехніків, електриків та інших фахівців. На фотографіях в державних ЗМІ були зображені робочі в зимовому одязі, захисних касках і хірургічних масках.

За даними урядової газети Yangtze Daily, близько половини двоповерхової будівлі площею 60 тис. квадратних метрів є ізолятором. У ній знаходяться 30 відділень інтенсивної терапії.

Лікарі можуть говорити з експертами поза лікарнею через відеосистему, яка пов'язує їх з пекінської лікарнею PLA General Hospital, повідомляє газета Yangtze Daily.

У будівлі є спеціалізовані вентиляційні системи і двосторонні шафи, які з'єднують палати для пацієнтів з коридорами і дозволяють персоналу лікарні доставляти матеріали, не заходячи до палати.

Нагадаємо, на тлі спалаху коронавірусу, влада Китаю у понеділок, 3 лютого, ізолювала портове місто Веньчжоу на сході країни. У ньому проживають понад дев'ять мільйонів чоловік.

Як повідомлялося в УНН, за останню добу кількість хворих на пневмонію, що викликається вірусом 2019-nCoV у Китаї зросла до 17205 осіб, кількість летальних випадків досягла 361.

Українські Національні Новини

Суспільство