pivnichniy-potik-2-mozhe-buti-skhvaleniy-u-seredini-2022-roku-glava-uniper

"Північний потік-2" може бути схвалений у середині 2022 року - глава Uniper

 • 21302 переглядiв

КИЇВ. 4 січня. УНН. Трубопровід “Північний потік-2”, яким транспортуватиметься російський газ до Німеччини, може бути схвалений у середині року, заявив в інтерв'ю німецькій газеті Rheinische Post генеральний директор одного зі спонсорів проекту, енергетичного концерну Uniper Клаус-Дітер Маубах, пише УНН.

Цитата:

"Жодного політичного впливу я не бачу, мережеве агентство перевіряє за планом. Це може бути у середині 2022 року. "Північний потік-2" важливий", - сказав Маубах.

"Але, звичайно, є політичні ризики: якщо конфлікт між Росією та Україною загостриться, трубопровід може стати об'єктом санкцій США", - додав він.

Доповнення

Uniper входить до п’яти європейських енергетичних компаній (іншими є Wintershall Dea, Shell, OMV та Engie), які виплатили половину вартості проекту "Північний потік-2", яка оцінюється в 11 мільярдів доларів.

Газопровід "Північний потік-2", яким керує російський “Газпром”, було завершено у вересні, і він чекає на остаточну сертифікацію від німецького мережевого агентства, яке заявило, що в першій половині 2022 року жодного рішення ухвалено не буде.

Тим часом Європа зіткнулася з енергетичною кризою через зростання споживання і подорожчання газу. На початку вересня ціни на блакитне паливо на Заході почали різко йти вгору.

Різке зростання цін на енергоносії в поєднанні з недопоставками викликали звинувачення з боку європейських офіційних осіб в тому, що Росія обмежує поставки, щоб чинити тиск на владу з метою сертифікації нового трубопроводу. Зокрема, президент Росії Володимир Путін пообіцяв збільшити поставки газу, сказавши, що “Північний потік-2” може бути запущений “на наступний день після” такого схвалення.

Українські Національні Новини

Економіка