pivdennokoreyskiy-korabel-zatrimaniy-za-porushennya-sanktsiy-oon

Південнокорейський корабель затриманий за порушення санкцій ООН

 • 5976 переглядiв

КИЇВ. 3 квітня. УНН. Південнокорейське судно було затримано на шість місяців в порту південнокорейського міста Пусан за підозрою в поставках палива КНДР в порушення санкцій ООН. Про це повідомляє УНН з посиланням South China Morning Post.

Судно, що розташоване в південнокорейському порту Пусан з жовтня минулого року, підозрюється в незаконному перекачуванні нафти на північнокорейський танкер в міжнародних водах в Східно-Китайському морі, пише видання.

Варто зазначити, що це перший випадок, коли південнокорейське судно було затримано за підозрою в порушенні санкції ООН.

Якщо з'ясується, що перекачування нафти все-таки було здійснене, судно, ймовірно, буде внесено у чорний список ООН, пише видання.

Додамо, що президент Південної Кореї Мун Чже Ін прагне залучити владу Північної Кореї до переговорного процесу. Для цього він пропонує вигідні економічні проекти - багато з яких порушують діючі економічні санкції, накладені міжнародним співтовариством.

Підкреслимо, що на лютневому саміті президента США Дональда Трампа і північнокорейського лідера Кім Чен Ина останній вимагав негайно послабити міжнародні санкції. Після провалу переговорів США наклали додаткові обмеження на дві китайські судноплавні компанії за ведення бізнесу з Північною Кореєю і закликали світове співтовариство покласти край практиці незаконних перевезень в КНДР.

Нагадаємо, президент Республіки Корея Мун Чже Ін планує зустрітися з президентом США Дональдом Трампом в Вашингтоні 10-11 квітня.

Українські Національні Новини

Новини Світу