pivden-hretsii-skolykhnuv-zemletrus-mahnitudoiu-57-baliv-poshtovkhy-vidchuvalysia-i-v-afinakh

Південь Греції сколихнув землетрус магнітудою 5,7 балів, поштовхи відчувалися і в Афінах

 • 24558 переглядiв

Землетрус магнітудою 5,7 балів стався на півдні Греції біля узбережжя західного Пелопоннесу, підземні поштовхи відчувалися в Афінах і на острові Крит, але повідомлень про руйнування або постраждалих не надходило.

На півдні Греції біля узбережжя західного Пелопоннесу стався землетрус магнітудою 5,7 балів. Про це УНН пише з посиланням на Dailymail.

Деталі

Євро-Середземноморський сейсмологічний центр (CSEM) повідомив про низку підземних поштовхів у Греції та навколо неї, включаючи поштовхи магнітудою 2,4 бали в районі острова Крит і землетрус магнітудою 2,5 бали в Егейському морі.

Три менші землетруси сталися на півдні Греції протягом дев'яти хвилин, між 8:21 та 8:30 ранку. Два з них сталися за кілька хвилин до цього, зафіксувавши магнітуди 3,1 і 2,5 на Пелопоннесі. Початкова магнітуда землетрусу 5,7 балів була спочатку оцінена як 5,9 балів.

За даними Афінського геодинамічного інституту, осередок землетрусу знаходився під морським дном поблизу островів Строфадес, приблизно за 75 миль на південний захід від західного міста Патри. Поштовхи відчувалися також в грецькій столиці Афінах і на південному острові Крит.

Повідомлень про руйнування або постраждалих не зафіксовано.

Експерти кажуть, що підземні поштовхи спричинили легке тремтіння, ймовірно, десь це привело до розбитих вікон і падіння предметів з полиць.

Сильний землетрус стався у Чорногорії 14.03.24, 09:34 • [views_0]

Анастасія Рябоконь

Новини Світу