pitannya-schodo-obrannya-zapobizhnogo-zakhodu-m-okhendovskomu-bude-virisheno-nayblizhchim-chasom-nabu

Питання щодо обрання запобіжного заходу М.Охендовському буде вирішено найближчим часом – НАБУ

 • 8270 переглядiв

КИЇВ. 14 грудня. УНН. Питання стосовно обрання запобіжного заходу голові Центральної виборчої комісії України Михайлу Охендовському, якому повідомлено про підозру у хабарництві буде вирішено найближчим часом. Про це повідомили УНН у прес-службі НАБУ.

"Поки що у нас інформації про запобіжний захід, коли його обиратимуть, який та як, немає. Це питання має бути вирішено найближчим часом", - сказали у прес-службі.

Нагадаємо, 13 грудня детективи НАБУ повідомили голові ЦВК Михайлу Охендовському про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 та ч.4 ст. 368 Кримінального кодексу України (“Одержання хабарів у великому та особливо великому розмірах особою, яка займає особливо відповідальне становище”). Вказані статті діяли на момент скоєння злочину.

За інформацією Бюро, загальна сума хабарів, інкримінованих М.Охендовському, становить 161 тис. 698 доларів США, що в еквіваленті по курсу НБУ на час вчинення злочинів становило 1 млн 294 тис. 438 грн.

Під час досудового розслідування детективи Бюро встановили, що М.Охендовський упродовж 2012 року здійснив шість закордонних відряджень, пов’язаних зі своєю професійною діяльністю на чолі Центрвиборчкому, які, за версією слідства, профінансовано коштами Партії Регіонів. Свідчення про це містять докази, долучені до так званої “справи чорної бухгалтерії” Партії Регіонів.

Українські Національні Новини

Політика