pislya-shturmu-kapitoliyu-porushili-25-sprav-pro-vnutrishniy-terorizm

Після штурму Капітолію порушили 25 справ про внутрішній тероризм

 • 15134 переглядiв

КИЇВ. 11 січня. УНН. Після штурму Капітолію прихильниками чинного президента США Дональда Трампа у країні було порушено щонайменше 25 кримінальних справ про внутрішній тероризм. Про це повідомив конгресмен Джейсон Кроу у Twitter після телефонної розмови з міністром армії США Раяном Маккарті, передає УНН.

"Міністр Маккарті повідомив, що було відкрито щонайменше 25 справ про внутрішній тероризм - як наслідок штурму Капітолію", - йдеться в оприлюдненому конгресменом пресрелізі.

Маккарті, за словами Кроу, підтвердив, що на місці події було виявлено довгоствольну вогнепальну зброю, коктейлі Молотова, саморобні вибухові пристрої і наручники.

Спікер нижньої палати Конгресу США Ненсі Пелосі повідомила напередодні, що у понеділок, 11 січня, Палата представників почне розглядати резолюцію із закликом до віце-президента США Майка Пенса усунути чинного президента країни Дональда Трампа.

Пелосі зажадала усунути Трампа від влади 7 січня, на наступний день після того, як прихильники чинного президента увірвалися в будівлю Капітолію у Вашингтоні, зірвавши засідання конгресу. Тоді вона заявила, що якщо Пенс не скористається 25-ю поправкою, Палата представників може ініціювати імпічмент.

Відповідно до американської Конституції, 25-а поправка передбачає автоматичну передачу влади віце-президенту країни в тому випадку, якщо він і велика частина адміністрації президента заявлять про недієздатність чинного глави держави.

Moments ago, I spoke with Secretary of the Army Ryan McCarthy about the military response to the January 6 Capitol attack and ongoing security measures.

Here are the notes from my call: pic.twitter.com/WB155iJoJn

— Rep. Jason Crow (@RepJasonCrow) January 10, 2021

Українські Національні Новини

Новини Світу