pislya-seryoznikh-vtrat-rf-vivodit-viyska-z-kharkivschini-britanska-rozvidka

Після великих втрат рф виводить війська з Харківщини – британська розвідка

 • 758182 переглядiв

КИЇВ. 12 травня. УНН. росія виводить військові підрозділи з Харківської області для реорганізації та поповнення своїх сил після великих втрат. Про це повідомило міноборони Великої Британії, інформує УНН.

Цитата

"Українські сили продовжують контратаки на північ від Харкова, відбивши кілька міст і сіл у напрямку російського кордону. (...) Незважаючи на успіх росії в оточенні Харкова на початкових етапах конфлікту, вона вивела військові частини з регіону для реорганізації та поповнення своїх сил після великих втрат", – ідеться у повідомленні.

Деталі

За даними британських розвідників, пріоритет операцій росії на Донбасі зробив підрозділи, дислоковані на Харківщині, вразливими для мобільних та високомотивованих українських контрнаступальних сил. 

Після відновлення виведені з Харківської області військові, ймовірно, розташуються на східному березі річки Сіверський Донець. Вони сформують блокувальні сили для захисту західного флангу зосередження основних сил рф та основних шляхів постачання для операцій в районі Ізюму.

Як зазначили, виведення російських військ із Харківської області є мовчазним визнанням нездатності росії захопити основні українські міста, де вона очікувала на обмежений опір населення.

Нагадаємо

ЗСУ відновили контроль над населеним пунктом Питомник у Харківській області.

Українські Національні Новини

Суспільство