pislya-chornoyi-bukhgalteriyi-partiyi-regioniv-leschenko-zayaviv-pro-sekretni-dokumenti-dtek

Після "чорної бухгалтерії" Партії регіонів Лещенко заявив про "секретні" документи ДТЕК

 • 33030 переглядiв

КИЇВ. 23 червня. УНН. Колишній народний депутат Сергій Лещенко опублікував в своєму Telegram-каналі документи, які називає ексклюзивними і такими, що вказують на змову ДТЕК і Міненерго, повідомляє УНН.

Викладені ним папери схожі на якийсь план, де вказується виконання тих чи інших заходів на енергоринку галочками.

При цьому документи не мають ніякої ідентифікації, ніким не підписані і прив'язка їх до ДТЕКа, рівно як і до інших компаній - поки лише версія Лещенка.

Але колишній нардеп наполягає, що документи Ахметова, а сам він хоче переписати енергоринок "під себе", і в цих цілях пролобіював заборону Енергоатому проводити аукціони для продажу е/е за двосторонніми договорами.

На сайті ж Міненерго опублікована абсолютно протилежна інформація.

Там повідомляють, що Енергоатому дозволено продавати за двосторонніми договорами вже 5% виробленої електроенергії, що за оцінками самої компанії дозволить отримати додатково 2 млрд грн. Крім того, Міненерго минулого тижня ініціювало збільшення цієї частки ще на 10% - відповідний законопроект зареєстрований у ВР.

Заяви Лещенка в Міненерго вважають смішними і не поділяють його занепокоєння щодо "світової змови".

"По-перше, навіщо ДТЕК вести таблицю і ставити галочки про виконання "злодійських" планів в електронному вигляді, а потім їх ще й роздруковувати? Щоб Сергій (Лещенко - ред.) міг ці плани сфотографувати?

По-друге, який, на думку Лещенка, підрозділ ДТЕК займалося втіленням цього злочинницького плану, якщо всі заходи в одній таблиці? Департамент корупційної політики?" - каже радник в.о. міністра енергетики Олександр Трохимець.

Такі інсинуації він пояснює тим, що на сьогодні є група лобістів, які вважають, що теплоелектростанції повинні палити імпортований газ замість українського вугілля. Міненерго, навпаки ж, ініціювало пріоритет за українським вугіллям, так як його добувають вітчизняні шахтарі, а їх простій загрожує не тільки економічною проблемою для всієї країни, а й соціальною.

Крім того, немає ніяких гарантій того, що при переході України з вугілля на імпортований газ, він взимку не виявиться "золотим", а паралельно доведеться дотувати українські шахти, пояснює Трохимець.

"Рішення Кабміну про пріоритетне використання вітчизняного вугілля спрямоване не на збут вугілля ДТЕК. Їм і без урядового рішення є де його спалювати. Рішення було прийнято для забезпечення збуту вугілля державних шахт і забезпечення зарплатами шахтарів", - підкреслює Трохимець.

Нагадаємо, раніше Рудольф Джуліані, адвокат президента США Дональда Трампа назвав "фейком" передані в 2016 році Сергієм Лещенком матеріали нібито "чорної бухгалтерії" Партії Регіонів. Він же сам наполягає на їх автентичності.

Також нагадаємо, в травні від Лещенка вимагали пояснень щодо отримання ним чверті мільйонів гривень від компанії Eaton Vance Corp (Бостон, США).

Після торішнього програшу на виборах в ВР Лещенко, нагадаємо, став членом Наглядової ради "Укрзалізниці".

Українські Національні Новини

Політика