pid-ofisom-prezidenta-rozgornuli-baner-iz-antisemitskimi-vislovlyuvannyami-vidkrito-provadzhennya

Під ОПУ розгорнули банер із антисемітськими висловлюваннями - відкрито провадження

 • 25645 переглядiв

КИЇВ. 15 жовтня. УНН. За антисемітські написи на розгорнутому банері біля Офісу Президента України розпочато кримінальне провадження: передбачене покарання — від штрафу до позбавлення волі на строк до 3 років. Про це повідомляє пресслужба Нацполіції, інформує УНН.

"Правоохоронці в рамках досудового розслідування встановлюють осіб, причетних до скоєння цього правопорушення. Передбачене покарання — від штрафу до позбавлення волі на строк до 3 років. До поліції Києва із офіційним листом звернувся виконавчий директор Об’єднаної єврейської общини України. Він повідомив, що вчора, 14 жовтня, біля будівлі Офісу Президента України в Києві невідомі особи розгорнули банер із антисемітськими висловлюваннями", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що за даним фактом розпочате кримінальне провадження за ч. 1 ст. 161 Кримінального кодексу України, це - порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками. Передбачене покарання - до 3 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років або без такого.

Досудове розслідування триває, поліцейські встановлюють усі обставини події та осіб, причетних до вказаного правопорушення.

Як повідомлялося раніше в УНН, Зеленський про напади на хасидів в Умані: антисемітизм - отрута, якій не місце в Україні.

Українські Національні Новини

Суспільство