pid-chas-voyennogo-stanu-inozemtsi-ne-mozhut-usinovlyuvati-ukrayinskikh-ditey-upovnovazhena-prezidenta

Під час воєнного стану іноземці не мають права усиновлювати українських дітей – уповноважена Президента

 • 183960 переглядiв

КИЇВ. 30 вересня. УНН.  Під час воєнного стану в Україні іноземці не мають права усиновлювати українських дітей. Про це на брифінгу повідомила радниця-уповноважена Президента України з прав дитини та дитячої реабілітації Дар’я Герасимчук, передає УНН.

Цитата

“Ми можемо говорити про те, що усиновлення українських дітей громадянами інших країн на сьогодні не відбувається. Тобто ми маємо чітко зрозуміти, що зараз можлива процедура усиновлення тільки виключно громадян, які мають українське громадянство, які перебувають в Україні постійно, які не перебувають на тимчасово-окупованих територіях. І усиновлювати вони можуть тільки дитину, яка перебуває на території України”, – пояснила Герасимчук.

Деталі

Уповноважена Президента також додала, що ті діти, які перебувають зараз за кордоном, також не можуть бути усиновлені під час воєнного стану.

“Треба дочекатися перемоги, і тоді діти, які повернуться, знов відновлять своє право бути усиновленими. І тоді громадяни інших країн також зможуть поновитися в цьому напрямку”, – пояснила уповноважена.

Доповнення

Станом на 1 серпня російські окупанти депортували 5754 українських дітей.

Українські Національні Новини

Суспільство