petrashko-rozpoviv-z-yakimi-problemami-zishtovkhnuvsya-noviy-uryad

Петрашко розповів, з якими проблемами зіштовхнувся новий уряд

 • 15334 переглядiв

КИЇВ. 30 травня. УНН. Новий уряд, який було призначено у березні, зіштовхнувся з проблемою деіндустріалізації, від'їзду людей за кордон на роботу, зменшення частки експорту машинобудування і продуктів з доданою вартістю та пандемією COVID-19. Про це заявив міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко в ефірі ток-шоу “Свобода слова Савіка Шустера”, передає УНН.

"Ми як новий уряд отримали декілька проблем, з якими ми зіштовхнулися. Це так звану деіндустріалізацію, яка накопичувалася дуже довгі роки і яка дуже сильно посилилася в останні періоди. Від'їзд людей за кордон на роботу, які масова працюють зараз в країнах Євросоюзу та інших країнах. Відсутність перетворення експортних наших можливосте більше на сировинні зони, тобто зменшення частки експорту машинобудування і продуктів з доданою вартістю й на додаток ми отримали пандемію, коронавірус, загальну світову рецесію…", - розповів Петрашко.

За його словами, як результат була розроблена програма боротьби з COVID-19.

"Залучили до програми понад 90 різних учасників до розробки, тому що програма не може передбачати якісь точкові заходи…Програма має понад 230 конкретних заходів… Має конкретні терміни виконання ", - сказав Петрашко.

Як повідомлялося, Петрашко презентував програму економічного розвитку країни в умовах COVID-19.

Нагадаємо, Держпрограму стимулювання економіки буде передано до ВР наступного тижня.

Українські Національні Новини

Політика