perevorot-v-myanmi-viyskovi-kontrolyuyut-vulitsi-naybilshogo-mista-vvedeno-nadzvichayniy-stan

Переворот в М'янмі: військові контролюють вулиці найбільшого міста, введено надзвичайний стан

 • 15233 переглядiв

КИЇВ. 1 лютого. УНН. Військові контролюють район навколо будівлі адміністрації Янгона, найбільшого міста М'янми, де в ніч на понеділок за місцевим часом влада перейшла в руки командування збройних сил. Як повідомляє японське інформаційне агентство Kyodo, на вулицях видно солдат і армійські машини. Однак в цілому, за даними агентства, в Янгоні і інших містах країни зберігається спокійна обстановка, передає УНН

Що відомо

Наразі в регіоні з великими перебоями працює інтернет і телефонний зв'язок, відключено телебачення.

Армійська телевізійна мережа М'янми Myawaddy повідомила, що військові країни оголосили про введення надзвичайного стану строком на один рік. Вони інформували, що заяву про введення режиму НС була підписана віце-президентом Мьін Све. Військові оголосили його виконуючим обов'язки президента. У той же час, як йдеться в повідомленні, влада в країні передана в руки головнокомандувача збройними силами генерала Мін Аун Хлаіна. За відомостями агентства Reuters, військові пояснили, що рішення про введення надзвичайного стану було прийнято через, на їхню думку, фальсифікацій на тільки що минулих парламентських виборах.

Деталі

На виборах перемогла правляча партія Національна ліга за демократію, а прихильники військового командування зазнали істотної поразки. У понеділок очікувалося початок процесу формування уряду країни на основі результатів виборів.

Що передувало

Раніше агентства Reuters і Agence France Press повідомили з посиланням на прес-секретаря Національної ліги за демократію (НЛД) Мьо Ньінта, що вранці в понеділок були затримані президент країни Він Мьін і глава НЛД лауреат Нобелівської премії миру Аун Сан Су Чжі, яка займає пости державного радника і глави МЗС республіки. Вона вважалася фактичним лідером країни.

Прес-секретар НЛД повідомив, що інші високопоставлені представники партії теж були "схоплені".

Українські Національні Новини

Новини Світу