peremozhets-sumnivnogo-tenderu-lapi-osvoyiv-vzhe-ponad-26-mln-byudzhetnikh-griven

Переможець сумнівного "тендеру Лапи" освоїв вже понад 26 млн бюджетних гривень

 • 10566 переглядiв

КИЇВ. 18 вересня. УНН. ТОВ "Дніпропетровська фармацевтична компанія", яка була визначена у недавньому скандальному тендері Держпродспоживслужби переможцем, з початку 2018 року освоїла на закупівлі відомства майже 25 млн грн. Про це свідчать дані порталу Clarity-Project, передає УНН.

Так компанія, з січня 2018 року і по сьогодні стала переможцем у 29 закупівлях на загальну суму 28 242 440,55 грн.

Контрактів підписала 28, на 26 535 440,55 грн.

З цих 28 контрактів 22 було підписано з Держпродспоживслужбою — на 24 661 355,05 грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Про сумнівний тендер відомства Лапи з переплатою в мільйон повідомили "Слугам народу"

Нагадаємо, чергова тендерна перемога дісталася "Дніпровській фармацевтичній компанії" наприкінці серпня цього року. За тест-системи з виявлення бруцельозу компанія запропонувала ціну в розмірі 1 707 000,00 грн. Водночас, інший учасник закупівлі був готовий продати державі тест-системи за ціною вдвічі нижчою - 822 900,00 грн. Однак, попри це, більш економічно вигідну пропозицію не було розглянуто. І сьогодні законність проведення даного тендеру вже вивчає АМКУ.

Експерти тим часом пояснюють, що подібна схема завищення цін на тендерні закупівлі поширена в Україні, і система ProZorro, на жаль, не має механізмів їй протистояти.

Для проведення подібних закупівель, небажаного учасника просто виключають з тендеру, як правило, з формальних причин.

"У системі ProZorro такі випадки ще залишаються, замовники неправомірно відхиляють пропозиції, і доказом цього є велика кількість рішень колегій АМКУ, прийнятих саме проти замовників і на користь учасників, яких відхилили.

Боротися з цим у даному випадку має АМКУ і Держаудитслужба. Це найшвидші механізми", - пояснила ексдержуповноважена Антимонопольного комітету Агія Загребельська.

Українські Національні Новини

Економіка