perelomnimi-momentami-u-vidnosinakh-ssha-i-rf-stali-konflikti-v-ukrayini-ta-gruziyi-derzhdep

"Переломними моментами" у відносинах США і РФ стали конфлікти в Україні та Грузії – Держдеп

 • 9227 переглядiв

КИЇВ. 25 вересня. УНН. Відправною точкою погіршення відносин Росії та США після "холодної війни" стала російська агресія на Сході України та Грузії. Про це в інтерв’ю виданню "Ехо Москви" заявив помічник держсекретаря США у справах Європи і Євразії Весс Мітчелл, передає УНН.

"У нас є достатньо довга історія співпраці. Ми разом воювали у двох світових війнах. Мені здається, це питання ви повинні звернути до свого уряду, якщо ви мене питаєте, в який момент, коли і чому це поведінка змінилася. І, напевно, треба тут говорити, що це сталося тоді, коли Володимир Путін прийшов до влади. І ми бачили з того часу, що відносини між нашими країнами постійно погіршувалися", - сказав Мітчелл.

Відповідаючи на питання про те, в який момент, на його думку, відносини між Росією та США погіршились, Мітчелл заявив, що цими моментами були агресивні дії РФ у Грузії та Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Держдеп США володіє інформацією про чисельність та склад регулярної російської армії на Донбасі

"Мені здається, що війна в Грузії та також війна в Україні - це були перші моменти після закінчення "холодної війни", коли російський уряд намагався домогтися своїх цілей, використовуючи силу. Перед цим ми чули досить лякаючу, погрозливу мову щодо Прибалтики. Але війна в Грузії - це був той момент, коли побачили агресивну політику влади. І конфлікт на Україні це все підтвердив ще раз", - підкреслив він.

Як повідомляв УНН, за словами спеціального представника державного департаменту США з питань України Курта Волкера, РФ у питанні України буде чекати зміни адміністрації у США.

Українські Національні Новини

Політика