pered-matchem-rosiya-daniya-pamyatnik-shevchenku-v-kopengageni-rozmalyuvali-u-trikolor

Перед матчем Росія-Данія пам'ятник Шевченку в Копенгагені розмалювали у триколор

 • 23908 переглядiв

КИЇВ. 22 червня. УНН. У Данії невідомі розмалювали пам'ятник українському поету Тарасу Шевченку у Копенгагені в російський триколор. Ймовірно, це сталося в ніч на 21 червня - перед матчем збірних Росії та Данії, що проходив у місті у межах чемпіонату Європи з футболу. Про це УНН повідомляє з посиланням на інформацію посольства України у Данії.

Цитата:

“Ймовірно, в ніч на понеділок 21 червня 2021 року, напередодні футбольного матчу Данія-Росія, було сплюндровано пам’ятник українському генію — Тарасу Григоровичу Шевченку у місті Копенгаген. Великий Кобзар був розфарбований у російський триколор, а на постаменті скульптури можна було побачити вже давно відомі елементи російської пропаганди”, — розповіли у посольстві у Facebook.

Реакція посольства

“Категорично засуджуємо цей прояв вандалізму та провокацію проти України. Цей ганебний випадок в черговий раз демонструє цивілізованому світу, що російська агресія проти України реальна. Жодної “громадянської” війни в Україні немає, а є лише злочинні дії Кремля, які переслідують все святе для кожного Українця у будь-якому куточку світу", - вказали у посольстві.

Також українське диппредставництво звернулося до правоохоронних органів Данії з закликом розпочати негайне розслідування та покарати винних. 

"Недругам України нагадуємо в черговий раз: "Крим – це Україна", а Український дух не зламати", - додали у посольстві.

Доповнення

Саме в Копенгагені 21 червня відбувся матч Євро-2020 між Данією та Росією. Росія програла з розгромним рахунком 4:1.

Українські Національні Новини

Політика