pavodki-na-zakhodi-ukrayini-evakuyovano-i-vidseleno-900-lyudey

Паводки на заході України: евакуйовано і відселено 900 людей

 • 10804 переглядiв

КИЇВ. 26 червня. УНН. Через паводки та затоплення у низці західних областей України на ранок п'ятниці евакуйовано та відселено 900 людей. Про це УНН повідомляє з посиланням на дані ДСНС України.

"Всього силами ДСНС спільно з Національною поліцією та органами місцевого самоврядування: врятовано – 331 особу (за добу 63); евакуйовано – 610 осіб (за добу 164); відселено – 290 осіб (за добу 189); перевезено через підтоплені ділянки доріг 588 осіб (за добу 466)", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що найбільш складна ситуація залишається на території: 16 районів Івано-Франківської області (Верховинський, Галицький, Городенківський, Наддвірнянський Тлумацький, Снятинський, Коломийський, Тисменицький, Долинський, Калуський, Рожнятівський, Рогатинський, Косівський, Богородчанський, Івано-Франківська та Яремченська міські ради). 3 районів Чернівецької області (Вижницькому, Новоселицькому та Путильському районах); Стрийського району Львівської області.

Зокрема, в Івано-Франківській області залишаються підтопленими 9 тис. 157 будинки, 8 фельдшерсько-акушерських пунктів. Розчищено 7 ділянок автомобільних доріг від зсуву ґрунту протяжністю близько 65 м (залишилось зруйнованими – 116 км та пошкодженими – 487 км).

У Чернівецькій області надано допомогу в укріпленні дамб (№ 5 та № 15Б поблизу села Банилів Вижницького району на річці Черемош та дамби № 21А у місті Вижниця на річці Черемош).

У Львівській області протягом доби у Стрийському та Жидачивському районах відселено 2 осіб до родичів та у спеціально визначені місця.

У Тернопільській області на території Монастириського району внаслідок підняття рівня води в річці Дністер відселено 157 осіб із населених пунктів Коропець та Вістря.

У Закарпатській області протягом доби на території області відкачано з 6 житлових будинків та 2 колодязів близько 700 куб. м води.

Нагадаємо, негодою на заході України знеструмлено 7 населених пунктів та зруйновано 154 км доріг.

Українські Національні Новини

Суспільство